Skip to main content

Het spreekt voor zich dat er in de fitness, of eigenlijk eender waar er sportieve activiteiten verricht worden, niet zomaar eender welke vloer kan liggen. Je hebt een ondergrond nodig die niet alleen zacht maar ook weerbaar is. Een ondergrond die liefst niet te veel slijtage vertoont en een grote doorstroom aan mensen aankan. Een kwalitatieve ondergrond is de basis voor een succesvolle fitness wat ons naadloos brengt bij de ideale keuze: een rubberen vloer. Maar wat is de kracht van een rubberen vloer?

Schokbestendige rubberen vloeren

Om even een open deur in te trappen: in een fitnesszaal wordt er gewerkt met redelijk wat zwaar materiaal. Materiaal waarbij er altijd een gevaar is om het per ongeluk te laten vallen of net iets te hard los te laten. Bij een gewone vloer betekent dat gelijk schade en een luide knal. Niet zo bij een rubberen vloer die per definitie schokabsorberend is. Laat je een gewicht vallen? Dan is dat nog altijd even schrikken maar is er voor de rest geen schade: de vloer blijft intact, het gewicht blijft intact en ook jouw oren dienen geen check-up te krijgen dankzij de geluiddempende eigenschappen.

Beter voor de gezondheid

Dat een rubberen vloer schokabsorberend is weten we al maar heb je er ook al eens bij stilgestaan dat die veerkracht ook zijn effect heeft op het beste instrument in de zaal? Het menselijk lichaamRubberen vloer - Fitness Floor is enkel maar gebaat bij een veerkrachtig en elastisch materiaal. Intensieve oefeningen als springen of lopen uitvoeren op een rubberen vloer is heel wat aangenamer voor de gewrichten en de spieren in vergelijking met een traditionele ondergrond. Bovendien valt het ook op te merken dat een rubberen vloer slipvast is wat het risico op een zware valpartij zo goed als volledig teniet doet.

Bel die kuisvrouw maar af

Een rubberen vloer heeft de fenomenale eigenschap dat er zo goed als geen onderhoud nodig is. Zelfs in een fitnessruimte waarin er constant getranspireerd wordt en je zou verwachten dat er na de uren nog lekker gekuist moet worden is niets minder waar. Niet alleen zijn rubberen vloeren goed bestand tegen vocht en zweet maar komt nog eens bij dat rubber vuil afstoot. Meer dan een stofzuiger en een dweil heb je dan ook niet nodig om de vloer volledig op orde te houden voor weer een dag sportplezier.

Geen slijtage

Een rubberen vloer is, zoals al wel duidelijk mag zijn, bestand tegen zo goed als alles wat ervoor zorgt dat een traditionele vloer na een aantal jaren vervangen moet worden. Er is weinig onderhoud voor nodig en zo goed als niets zal echt schade toebrengen aan de vloer. Dat betekent dan ook dat je met de aanschaf van een kwaliteitsvolle rubberen vloer voor heel wat jaren goed zit. Zelfs met de doorloop van een gigantische mensenmassa is er nauwelijks slijtage. Bijkomend voordeel: rubber is ontzettend brandveilig wat de kans op een dergelijke onaangename verrassing gevoelig verkleint.

Flexibiliteit

Maar als je vraagt wat misschien wel de grootste kracht is van een rubberen vloer? Dan is het antwoord de flexibiliteit. Rubber biedt ongekende mogelijkheden om er creatief mee om te springen. Zo kan je kiezen uit zo goed als alle kleuren van de regenboog, hele patronen in de vloer laten leggen of voor een speciaal reliëf. Zo heb je de keuze tussen diverse diktes, vloeren in tegel- of rolvorm en zo kan je nog eventjes doorgaan. Keuzes die je stuk voor stuk nooit zal kunnen maken bij een gewone vloer.

Leave a Reply