Skip to main content
Waarom zou je voor een PVC vloer kiezen?

Een vloer in de fitness school moet hygiënisch zijn, gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden zijn en ook nog eens ‘sportiviteit’ uitstralen. De PVC vloer voldoet aan deze eisen lijkt hier dus uitermate voor geschikt. Maar wat maakt een PVC vloer nu zo aantrekkelijk voor een fitness ruimte?

Voordelen van PVC-vloeren

Aan PVC vloeren zitten eigenlijk geen nadelen verbonden, alleen maar heel veel voordelen. We hebben de belangrijkste voordelen voor u op een rijtje gezet:

  • Duurzaam door slijtvaste toplaag: er ontstaan door de jaren heen nauwelijks krassen of afdrukken in.
  • Goed bestand tegen vocht en water: laat een sporter eens een bidon met water omvallen? Geen probleem, u veegt het er zo weer af.
  • Gemakkelijk schoon te houden: het is hygiënisch en vuilafstotend.
  • Geluidsreducerend: wel zo prettig met al die zware fitnessapparaten in de ruimte dat er geen krakende vloer onder zit.
  • Ontzettend veel designs mogelijk: soms niet te onderscheiden van een houten vloer bijvoorbeeld.
  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding: de prijs is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk. De PCV vloer gaat jarenlang mee en u betaalt er een zeer aantrekkelijke prijs voor.

PVC-vloer

Verlijmen of klikverbinding?

Als u eenmaal de keuze hebt gemaakt voor een PVC vloer, dan komt u voor de volgende keuze te staan. Namelijk een verlijmde PVC vloer of een PVC vloer met klikverbinding. Wanneer u het beste resultaat wilt hebben dat u zekerheid geeft voor jarenlang een mooie vloer, dan kiest u voor verlijmen. Eerst moet de vloer geëgaliseerd worden en vervolgens wordt de PVC vloer er aan vast gelijmd. Het egaliseren is nodig zodat de vloer volledig strak in de ruimte komt te liggen en er oneffenheden voorkomen worden.

Een goedkoper alternatief is de PVC vloer met een klikverbinding. Het leggen van deze vloer is te vergelijken met laminaat. Ook hier is het belangrijk dat de vloer onder de PVC vloer geëgaliseerd is. Vervolgens is het leggen van de PCV met klikverbinding gemakkelijk zelf te doen. Wanneer u een PVC vloer wilt die zoveel mogelijk op een houten vloer moet lijken, dan is de klikverbinding een mooiere keuze, omdat er net als bij een houten vloer ook naden in zitten. Maar een PVC vloer met klikverbinding kan wel iets minder hygiënisch zijn dan een verlijmde vloer, omdat er stof en andere viezigheid in de naden kan blijven zitten. Dit is echter ook afhankelijk van de diepte van de naden.

PVC vloeren behoren absoluut tot één van dé vloertrends van de afgelopen jaren. We zien ze tegenwoordig overal: op kantoren, in winkels, in woonkamers en natuurlijk in fitnessruimtes. Doe vooral niet te ingewikkeld, maar kies voor een duurzame en onderhoudsarme PVC vloer die past bij de stijl van uw fitness school. Tegenwoordig is er zoveel keuze in designs, dat er altijd wel een geschikte tussen zit.

Leave a Reply