Skip to main content

Voordat u kunt beginnen met het inrichten van een nieuwe bedrijfsruimte, komt u al snel voor de eerste essentiële keuze te staan voor de goede basis van iedere ruimte; welke vloer komt er in te liggen? Het zou goed kunnen dat uw keuze dan valt op een van de vele soorten PVC vloeren.

PVC vloeren

PVC-vloeren

In veel gevallen kunnen PVC vloeren een geschikte uitkomst bieden voor in uw ruimte. Denk aan praktijkruimtes,

kantoren, fitness scholen en openbare ruimtes waar veel mensen komen. Voordelen hiervan zijn dat de vloeren makkelijk en hygiënisch schoon te houden zijn, het dempt het geluid en ook wat betreft de stevigheid zijn er verschillende soorten slijtlagen aan te brengen. Daarnaast is het een goedkope oplossing en komen PVC vloeren in vele kleuren en ontwerpen.

Wat is PVC?

PVC staat voor Polyvinylchloride en het materiaal is een kunststof. Het wordt vervaardigd uit aardolie, keukenzout

(NaCl) en water. Doormiddel van verschillende chemische processen wordt van deze stoffen vinylchloride gemaakt. PVC is van zichzelf hard en wordt door de toevoeging van weekmakers vervolgens zacht gemaakt voor de toepassing van PVC vloeren. Vaak worden de vloeren ook kunststofvloeren genoemd.

Keurmerk

Door te kiezen voor een van de PVC vloeren met een EUR1 keurmerk, kunt u er zeker van zijn dat het productieproces in Europa op een veilige manier heeft plaatsgevonden en dat de PVC vloeren geen stoffen bevatten, die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Daarnaast is PVC een product dat gerecycled kan worden en het materiaal heeft daarom een bepaalde mate van duurzaamheid.

De ondervloer

Een goede vloer hangt of staat met de ondervloer. Voordat de vloer geplaatst kan worden, wordt daarom eerst het vocht gemeten. Als blijkt dat er vocht aanwezig is in het materiaal waar de PVC vloeren op gelegd worden, is het belangrijk dat er een ondervloer komt met ventilerende eigenschappen. Daarnaast moet de vloer recht liggen en egaal zijn, daarom wordt de ondergrond in veel gevallen eerst geschuurd en geëgaliseerd.

Vloerverwarming

Wanneer ergens vloerverwarming ligt, zijn PVC vloeren een prima warmtegeleider. Deze kunststof heeft als eigenschap dat het de warmte snel door geeft en de vloerverwarming kan daardoor zelfs als hoofdverwarming dienen, zonder dat er nog extra radiatoren nodig zijn in een ruimte.

Uitstraling

Minstens net zo belangrijk als de uitstraling van uw nieuwe inrichting, is de uitstraling van de vloer. Deze keuze kan de complete sfeer en ambiance van uw ruimte bepalen. Wat betreft de uitstraling van uw nieuwe vloer, is er een scala aan mogelijkheden van verschillende ontwerpen, kleuren en designs beschikbaar. Er bestaan bijvoorbeeld bijzondere PVC vloeren, die eruit zien alsof ze van een natuurlijk materiaal zijn gemaakt. Een PVC vloer laten leggen kan dus voor een natuurlijke uitstraling zorgen in uw ruimte.

Natuurlijke designs

Door speciale druktechnieken worden deze materialen zo natuurgetrouw mogelijk nagebootst, zonder opvallende herhalingen in de patronen. Deze designs zijn verkrijgbaar in prints van diverse soorten hout, zoals den, eik, teak, iep en esdoorn en zelfs het Afrikaanse wengé. Per houtsoort zijn er vervolgens weer verschillende stijlen verkrijgbaar, bijvoorbeeld in een klassieke look of in een echte country uitstraling. Ook de stenen prints op PVC vloeren zien er indrukwekkend echt uit, waarbij een keuze gemaakt kan worden uit bijvoorbeeld kalksteen, lei- en granietafwerkingen, beton en arduinsteen.

Laat u inspireren

Als u al een idee heeft van hoe uw nieuwe ruimte eruit komt te zien, is het goed om hier de keuze van uw vloer op af te stemmen. Weet u nog niet precies wat u wilt? Laat u dan inspireren en bespreek uw ideeën en wensen met een adviseur of stylist, die gespecialiseerd is in PVC vloeren. Zo weet u zeker dat u de vloer kiest, waar iedereen voor valt.

Leave a Reply