Skip to main content

Het lijkt een trend, het werken met een functionele ruimte. Ik zie het overal terug; in de fitnessbranche, bij fysiotherapiepraktijken en in sportruimtes. Overigens helemaal niet gek, aangezien sportoefeningen bij functioneel trainen heel anders zijn dan doorgaans. Het gaat er namelijk om dat het uithoudingsvermogen, de stabiliteit en de kracht verbetert. Ook snelheid en flexibiliteit worden getraind. Kortom, vijf pijlers die invloed hebben op de ruimte. En dus op de vloer.

Zo wordt er steeds meer gebruik gemaakt van sportvloeren met patronen en parcours erin. Voor functioneel trainen biedt dit namelijk uitermate goede handvatten. Ter ondersteuning worden de SYNRGY360 van Life Fitness, de Omnia 8 van TechnoGym en de UK Cross van Move to Live gebruikt. Deze apparaten spelen goed in op de vraag en draaien het om; de ruimtes veranderen, dus de manier van sporten eveneens.

 

En niet alleen de apparaten zijn veranderd. Er wordt veelal een parcour, running track of oefenladder ingezet. Ook hier biedt de vloer een ondersteunde functie, door de juiste belijning. Tel daarbij op dat er losse attributen als dumbells, kettlebells en power ropes op de vloer worden gegooid en u begrijpt; sterke, op maat gemaakte vloeren zijn helemaal van deze tijd. Dus laat me u 1 vraag stellen; gaat u ook met uw tijd mee?

Leave a Reply