Skip to main content

De fitness vloeren koopgids

Fitnessvloeren zijn belangrijk als u overweegt een nieuw fitnesscentrum op te zetten of op te knappen. Veel te vaak blijft het kopen van de fitness vloer tot het allerlaatste moment over. Hoewel het niet als het meest opwindende onderdeel van het opzetten van je sportruimte wordt beschouwd, moet het deel uitmaken van de vroege planning. Om u te helpen bij het kopen van de meest geschikte fitness vloer, is er deze koopgids voor sportvloeren.

Plan hoe je de ruimte gaat gebruiken

Wanneer u voor het eerst een indeling voor uw fitnesscentrum maakt, moet u rekening houden met de ruimte die u heeft of wilt gebruiken voor elke zone van de sportschool. Begin niet met het kiezen van apparatuur, maar begin met de zones of gebieden die u in uw sportschool wilt opnemen en het percentage ruimte dat u aan elke zone wilt toewijzen. Denk vervolgens na over de soorten apparatuur die u in elke zone wilt plaatsen om de juiste vloeroplossing te vinden.

Onderlaag

Ondervloer is een isolerende barrière die wordt geïnstalleerd tussen de structurele vloer en de fitness vloer die u wilt installeren. Het type ondervloer hangt volledig af van het niveau en de intensiteit van het gebruik binnen de zone of het gebied van de sportschool. In bepaalde zones kan een ondervloer nodig zijn als de apparatuur of de vloer het risico loopt op beschadiging. Voor gebieden met vrije gewichten is waarschijnlijk een grotere schokabsorptie vereist en daarom is een dikkere onderlaag nodig. In elk gebied waar het risico bestaat van een impact op de vloer of apparatuur, kan een impact absorberende onderlaag vereist zijn.

Levenscyclus van sportschoolvloeren en apparatuur

Vaak wordt aangenomen dat fitnessapparatuur een levenscyclus van drie, vijf of zeven jaar heeft. Dit hangt af van het gebruik, het merk en de specificaties. We raden aan om bij de inrichting rekening te houden met de levenscycluskosten van de vloerbedekking. Hierdoor hoef je de vloer niet voor de apparatuur in de sportschool te vervangen, wat voor veel overlast kan zorgen.

Welk type vloerbedekking?

De volgende vraag die u zich moet stellen is; hoe wordt de vloer gelegd? Er zijn drie hoofdtypen sportvloeren:

Rubberen vloertegels

Voor middelgrote tot dikkere vloeren (alles dikker dan 10 mm) hebben eenvoudige vierkante rubbertegels de voorkeur. Het is belangrijk dat deze vakkundig worden gelegd, aangezien ze vaak op de vloer moeten worden bevestigd. De reden hiervoor is dat ze niet in elkaar grijpen. De randen moeten nauwkeurig worden vastgemaakt om ervoor te zorgen dat er geen gaten of onvolkomenheden zijn. Zeer zware rubberen gymvloertegels kunnen ook worden vastgezet met verbindingsplaten. Ze zullen echter nog steeds professioneel moeten worden gelegd om een ​​gelijkmatige afwerking te garanderen.

Vloerrollen

Rubberen vloerrollen zijn vaak een goedkopere optie dan tegels. De installatie hiervan is veel minder arbeidsintensief. Afhankelijk van de dikte van de vloer, worden de rollen in verschillende lengtes gemaakt. Rollen voor fitness vloeren hebben soms de voorkeur omdat ze het oppervlak van de vloer een gladder uiterlijk geven omdat er minder verbindingen zijn. Minder verbindingen betekenen ook dat er minder kans is dat er gaten ontstaan ​​of loskomen door volgend gebruik.

In elkaar grijpende vloertegels

Veel sportvloeren maken gebruik van een tegels die in elkaar haken. Deze moeten zwaar genoeg zijn om de installatie perfect veilig te laten zijn zonder het gebruik van lijm. Hoe dunner de vloer echter is, hoe minder veilig deze verbindingen zullen zijn.

Sommige vloeren die onder verschillende klimatologische omstandigheden kunnen uitzetten en krimpen, hebben dilatatievoegen nodig, wat vaak over het hoofd wordt gezien.

Leave a Reply